Malzemeler
Alt tabanı için:
🍬1+1/2 paket Burçak bisküvi
🍬2 yemek kaşığı tereyağ
Orta kısım:
🍬1 paket labne peyniri
🍬1 paket krema
🍬Yarım su bardağı yoğurt
🍬1+1/4 su bardağı toz şeker
🍬1 yemek kaşığı nişasta
🍬1 yemek kaşığı un
🍬2yumurta
Üstü için:
🍬Hazır çikolatalı sos 🙊
Yapılışı
🍬Bisküvileri rondodan geçirip toz haline getiriyoruz, tereyağ yardımı ile birbirlerine yapışmasını sağlıyoruz. Kelepçeli kalıbımızın altına kaşık yardımı ile sıkıca harcı yerleştiriyoruz.
🍬Orta kısmı hazırlarken bisküvili tabanı buzdolabının dondurucu kısmında bekletebilirsiniz.
🍬Bir tencerede labne peyniri, krema be şekeri iyice karıştırdıktan sonra içine yoğurdu ve sırasıyla kalan tüm malzemeleri ekliyoruz. Çırpma teli ile topak kalmayacak şekilde çırpıyoruz.
🍬Kalıbımıza alt tabanın üstüne karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına koyuyoruz. 20-25 dakika pişiriyoruz.
🍬Sosunu paketin arkasında yazdığı gibi hazırlıyoruz. 🙊
🍬Pişen kekin üzerine sıcakken sosu döküyor ve soğumaya bırakıyoruz.
🍬Dinlendikten ve soğuduktan sonra yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun 💞